Hopp til hovedinnhold

Inga Nordberg går til NVE

Divisjonsdirektør Inga Nordberg skal slutte i Direktoratet for e-helse for å bli leder for Energi og konsesjon i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

– Da jeg startet i Helsedirektoratet for snart sju år siden var det et ganske annerledes e-helsefelt jeg gikk inn i. I løpet av denne tiden har jeg vært så heldig å få være med å etablere et direktorat som har fått en helt sentral rolle i jobben med å sikre en bærekraftig helsetjeneste, sier Inga Nordberg.

Inga_Nordberg©Direktoratet for e-helse_web
Divisjonsdirektør Inga Nordberg. © Direktoratet for e-helse

Hun er direktør for divisjon samhandling i Direktoratet for e-helse der hun blant annet har ansvaret for arkitekturstyring, juss, informasjonssikkerhet og helsefaglige kodeverk og terminologi.

Fra bærekraft i helsesektoren til bærekraft i energisektoren

Nå har jeg fått sjansen til å gå inn i nye utfordringer, og framover er det bærekraft i energisektoren jeg skal jobbe med, sier Nordberg. Fra april blir hun en del av NVEs ledergruppe med ansvar for Energi og konsesjon.

NVE er et snart 100 år gammelt direktorat som skal utvikle seg i takt med en samfunnsområde i stor omstilling.

 At Christine Bergland nylig sluttet som direktør har ingen sammenheng med min vurdering. Det var ikke noe jeg kjente til da jeg tok min beslutning, understreker Nordberg.

Viktig i oppbyggingen av direktoratet

– Nordberg har vært viktig i oppbyggingen av Direktoratet for e-helse, og jeg forstår svært godt hvorfor hennes kompetanse er ønsket i den videre utviklingen av NVE, sier Karl Vestli, fungerende direktør i Direktoratet for e-helse.

Nordberg blir i Direktoratet for e-helse frem til mars 2021.

– Det er forståelig at man etter syv år søker nye utfordringer, og hun etterlater seg en robust og svært kompetent divisjon. Vi ønsker henne lykke til i ny jobb når den tid kommer, sier Vestli.