Hopp til hovedinnhold

Mariann Hornnes er ny direktør i Direktoratet for e-helse

Regjeringen har i statsråd i dag åremålsbeskikket Mariann Hornnes som ny direktør for Direktoratet for e-helse for en periode på seks år.

– Jeg er glad for å få Mariann Hornnes med som direktør i Direktoratet for e-helse. Hun er en erfaren leder med bred teknologikompetanse. Med hennes kompetanse og personlige egenskaper vil hun ha et godt utgangspunkt for å utvikle direktoratet videre i en spennende brytningstid, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

mariann_hornnes
Mariann Hornnes er
​​​​ny direktør i Direktoratet for e-helse.

Mariann Hornnes har solid og relevant fagbakgrunn og mange års erfaring fra ledelse på høyt nivå i ulike virksomheter både i privat og offentlig sektor. Hun har nærmere 30 års erfaring med strategisk utvikling av IKT- og andre virksomhetskritiske innsatsområder, i bransjer som IKT og telekom, bil- og forsvarsindustrien, luftfart og helse.

– Direktoratet for e-helse har et viktig samfunnsoppdrag og skal være med å bidra til et enklere Helse-Norge. Vi skal sammen med aktørene i Helse-Norge jobbe for å gjennomføre nasjonale digitaliseringstiltak for pasienter, innbyggere og helsepersonell.
Mariann Hornnes, ny direktør i Direktoratet for e-helse.

– Hun vil spille en viktig rolle i arbeidet med å realisere pasientens helsetjeneste og ha ansvar for gjennomføring av nasjonale digitaliseringstiltak med stor nytte for pasienter, innbyggere og helsepersonell, påpeker Høie.

– Direktoratet for e-helse har et viktig samfunnsoppdrag og skal bidra til et enklere Helse-Norge. Vi skal sammen med aktørene i Helse-Norge jobbe for å gjennomføre nasjonale digitaliseringstiltak for pasienter, innbyggere og helsepersonell, sier Mariann Hornnes.

– Jeg håper at jeg med min erfaring og bakgrunn kan bidra til dette. Det er med stor ydmykhet og respekt for oppdraget jeg går inn i rollen, sier hun. 

Hornnes kjenner helsesektoren fra stillingen som direktør for Senter for e-helse ved Akershus Universitetssykehus HF i 2006–2009, og som administrerende direktør for Sykehuspartner HF i 2015–2017. I dag er hun selvstendig næringsdrivende.

– Det blir viktig for meg å få et godt samarbeid med de andre aktører i helsesektoren slik at vi sammen kan bidra til utvikling av e-helseområdet.  Det er mye godt arbeid som er lagt ned over tid som skal videreføres og utvikles. Jeg har jobbet innen sektoren tidligere og håper jeg kan dra nytte av den kompetansen inn i denne rollen.

Hun sier hun er meget imponert over den gode innsatsen som legges ned av alle i helsevesenet hver dag og at hun håper at digitalisering kan bidra til en enklere jobbhverdag og gi nytteverdi til pasienter og innbyggere.

–  Jeg ser virkelig frem til å jobbe med dette og skal gjøre mitt beste for å levere på oppdraget sammen med alle de dyktige kollegaene i direktoratet, sier Hornnes.

Mariann Hornnes er født 13. april 1965 og er utdannet sivilingeniør i elektronikk fra NTNU i 1988. Hun etterfølger Christine Bergland, som valgte å fratre stillingen som direktør 20. november 2020.

Hun starter opp i stillingen senest 1. juli 2021. 

For spørsmål kontakt kommunikasjonsdirektør Stine Camilla Bjerkestrand på telefon 480 71 533.