Hopp til hovedinnhold

Se egen vaksinasjonsstatus og testresultat på helsenorge.no

Første trinn i utviklingen av koronasertifikat i Norge er klart. Nå kan du se din egen vaksinasjonsstatus og testresultat på helsenorge.no.

For at Norge skal gjenåpne landet, må vi ha noen systemer som hjelper oss. I løpet av våren vil vi derfor ta i bruk et koronasertifikat. Formålet med koronasertifikatet er å dokumentere vaksinestatus, negativt testresultat og om du har gjennomgått covid-19.

Regjeringen skal beslutte hvordan sertifikatet skal kunne brukes til i de ulike gjenåpningsfasene. Det er mange hensyn som må tas i denne vurderingen, blant annet etiske, smittevernfaglige, juridiske og samfunnsøkonomiske.

Se mer i regjeringens pressemelding

DSC_0381
På helsenorge.no kan man nå se se sin egen vaksinasjonsstatus og eventuelle negative test under fanen koronasertifikat. Illsutrasjonsfoto. Foto: Direktoratet for e-helse.

Innsyn i egne opplysninger

Den tekniske løsningen utvikles av Helsedirektoratet, FHI, Direktoratet for e-helse og NHN. Første trinn av arbeidet med et koronasertifikat kom på plass i dag.

– Dette innebærer at man kan logge seg på helsenorge.no og se sin egen vaksinasjonsstatus og eventuelle negative test under fanen koronasertifikat. Per nå gir løsningen innbyggerne enkel tilgang til egne helseopplysninger. Vi fortsetter nå arbeidet mot et endelig koronasertifikat, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Se mer informasjon om koronasertifikat på Helsenorge

Ferdig versjon i juni

Den endelige versjonen av koronasertifikatet som er planlagt klar i slutten av juni skal være i tråd med EUs regelverk for felles europeisk koronasertifikat, Digital Green Certificate. Det skal være mulig å hente det digitalt fra helsenorge.no og laste ned for utskrift, og til bruk uten å være koplet til internett. Sertifikatet vil ha en QR-kode som kan benyttes for å verifisere at sertifikatet er ekte. Koronasertifikatet skal bestå av tre deler: En del som viser vaksinasjonsstatus, en del som viser negativt testresultat, og en del som viser immunitet etter gjennomgått koronasykdom.

– Vi jobber nå blant annet med å utvikle en egen verifikasjons-app som kan benyttes for verifikasjon av QR-kodene i sertifikatet. Den vil gjøre det mulig å verifisere at koronasertifikatet er ekte, sier assisterende direktør i FHI, Gun Peggy Knudsen.