Hopp til hovedinnhold

Ny rapport om utviklingstrekk for e-helse

Direktoratet for e-helse har publisert rapporten "Utviklingstrekk 2020, Drivere og trender for e-helseutviklingen" med nye tall for e-helse i Norge. Rapporten ble lansert på E-helsedagen 6. mars.

Last ned rapporten Utviklingstrekk 2020 (PDF)

Utviklingstrekkrapporten er direktoratets sin årlige beskrivelse av relevante drivere og trender innen digitaliseringen av helse- og omsorgstjenesten, og er utarbeidet i samarbeid med andre deler av forvaltningen, aktører i sektoren, interesseorganisasjoner og kunnskaps- og forskningsmiljøer. Direktoratet for e-helse har ansvaret for å følge med på forhold som påvirker utviklingen av e-helse i helse og omsorgssektoren og gi råd og veiledning på området.

Rapporten tar opp temaer som skytjenester, økosystemer og plattformer, kunstig intelligens, persontilpasset medisin, persongenererte helserelaterte data, samhandling, nettbasert behandling av psykisk helse og innovasjon og næringsutvikling.

I tillegg omtaler rapporten politiske rammebetingelser, informasjonssikkerhet og personvern, e-helse i tall, nasjonale prosjekter og programmer.

Regjeringens mål for helse- og omsorgspolitikken er å skape pasientens helse- og omsorgstjeneste gjennom å styrke pasientenes rettigheter og muligheter. Rapporten skal bidra til felles forståelse for digitaliseringen i helse- og omsorgssektoren, og skape grunnlag for strategiske diskusjoner og beslutninger.

Presentasjoner og streaming fra E-helsedagen

Direktoratet for e-helse sine presentasjoner fra E-helsedagen: Her kan du laste ned innlegget til divisjonsdirektør Karl Vestli om utviklingstrekkrapporten, samt avdelingsdirektør Robert Nystuen sin presentasjon om den nasjonale e-helseutviklingen i tall.

Presentasjonen til Francesca Colombo, leder av helsedivisjonen i OECD, kan lastes ned her.

Klikk her for å se opptak fra hele E-helsedagen (lenke til Vimeo).

Christine Bergland E-helsedagen 2020
Christine Bergland, direktør i Direktoratet for e-helse, under E-helsedagen 2020, hvor utviklingstrekkrapporten ble lansert.