Hopp til hovedinnhold
Søk

Velkommen til Arkitektur- og standardiseringsdagen – i år arrangert som webinar

8. september inviterer Direktoratet for e-helse til spennende digital fagdag. Hovedtema for Arkitektur- og standardiseringsdagen 2020 er grunnmur for samhandling og innovasjon.

– Det er andre året på rad vi arrangerer Arkitektur- og standardiseringsdagen. Arkitektur- og standardiseringsdagen er et resultat av vårt mål om å bygge en arena for dialog og deling av informasjon. Det er et stort behov for en samlende kraft på dette området, sier Hans Løwe Larsen, avdelingsdirektør for arkitekturstyring og standarder i Direktoratet for e-helse.

Aktuelle tema er nasjonal normering, dokumentdeling og historier fra aktører som har tatt i bruk grunnmur for tjenestene sine. I tillegg vil direktoratet gi informasjon om hvordan aktører som ønsker det kan bidra inn i det nasjonale samarbeidet.

hans-love-larsen-2500px
Hans Løwe Larsen, avdelingsdirektør Arkitekturstyring og standarder. Foto: Direktoratet for e-helse.

– Det å få til standardisering av e-helse er basert på felles innsats. Vi setter stor pris på interessen og engasjementet aktørene i sektoren viser i dette arbeidet og ønsker at leverandører og virksomheter i større grad enn tidligere kan bidra inn med sin kompetanse, sier Løwe Larsen.

Variert og faglig sterkt program

Programmet er satt sammen for å gi deltakerne innsikt i hva felles grunnmur for digitale tjenester er og hvordan det skaper et fundament for virksomheter som ønsker å utvikle nye nasjonale, regionale eller lokale e-helseløsninger.

– Grunnmur binder alt vi gjør sammen. Byggeklossene i grunnmuren er viktige som enkeltkomponenter og sammen som helhet. Vi har satt sammen et program som består av en god blanding av interne og eksterne foredragsholdere med høy kompetanse og verdifull kunnskap. I løpet av dagen skal blant annet Tarje Bjørgum fra Abelia snakke om viktigheten av grunnmur for innovasjon og Marit Larsen Haarr skal gi et innblikk i Persontjenesten i fremtidens grunndataplattform, forteller Løwe Larsen.

Meld deg på i dag

I fjor samlet den første arkitektur- og standardiseringsdagen nærmere 250 deltakere fra hele landet. I år gjennomføres arrangementet som et webinar som er gratis og åpent for alle, men alle som ønsker å delta må melde seg på for å få tilgang til webinaret. Påmeldingsfristen er satt til 4. september kl. 14.00.

009-_DSF3800
Christine Bergland, direktør i Direktoratet for e-helse, på Arkitektur- og standardiseringsdagen 2019. Hun sa blant annet at det å få til standardisering av e-helse er basert på felles innsats.

Årets fagdag passer særskilt for arkitekter, IT-prosjektledere og -beslutningstakere, leverandører og personer som jobber med anskaffelser i helse- og omsorgssektoren.

– Koronasituasjonen har ført til at vi har måttet flytte arrangementet til digitale flater og det betyr at vi har plass til enda flere deltakere. For å få tilgang til webinaret må deltakerne melde seg på via et eget påmeldingsskjema. Jeg håper så mange som mulig melder seg på og blir med oss på denne digitale fagdagen, avslutter Løwe Larsen.