Søk

Helsedata

Norske helsedata er blant de beste i verden. De kan redde liv, skape bedre folkehelse, forbedre ressursbruken og forsterke pasientsikkerheten.

Helsedataprogrammet

Målet med Helsedataprogrammet er å bedre utnyttelsen av norske helsedata fra helseregistre, befolkningsbaserte undersøkelser og forskningsbiobanker. Programmet skal forenkle tilgang, sammenstilling og analyse av helsedata på tvers av registrene.

Les mer om Helsedataprogrammet

Helseanalyseplattformen

Helseanalyseplattformen skal forenkle tilgangen og legge til rette for avanserte analyser på tvers av helseregistre, grunndata og andre kilder til helsedata.

Konseptvalgutredningen av Helseanalyseplattformen er starten på et viktig tverrsektorielt grep for å utnytte det internasjonale fortrinnet som norske helsedata kan gi. 

Les rapporten her

Derfor jobber vi med helsedata

Hvorfor dør vi ikke lenger av spedalskhet i Norge? Det kan vi blant annet takke helseregistrene våre for.
Se video

helsedata.no

helsedata.no skal gjøre det enklere for forskere å finne helsedataene de trenger.

 

Nyheter

Setter arbeidet med Helseanalyseplattformen på pause

Direktoratet for e-helse har besluttet å sette utviklingen av Helseanalyseplattformen på pause. Bakgrunnen er i hovedsak juridiske utfordringer som følge av Schrems II-dommen. Dette betyr imidlertid ikke at arbeidet med å forenkle tilgangen til norske helsedata stopper opp.

En milepæl: Helsearkivregisteret lansert på helsedata.no

Helsearkivregisteret er nå tilgjengelig via helsedata.no med beskrivelser av variabler, og forskere kan nå søke om registerdata fra dem direkte via helsedata.no.

Øystein K. Johansen blir leiar for Helsedataservice på Tynset

– Vi er veldig glade for å få med Øystein på laget. Han kjem til å bli ein svært viktig ressurs i arbeidet med å bygge opp og vidareutvikle Helsedataservice (HDS) på Tynset, seier Håvard Kolle Riis, avdelingsdirektør for helsedata i Direktoratet for e-helse.
Vil du ha siste nytt fra oss?
Skriv inn en gyldig e postadresse