Hopp til hovedinnhold

Mariann Hornnes er kåret til en av Norges 50 fremste teknologikvinner

For sjette år på rad kårer Abelia og ODA-Nettverk Norges 50 fremste tech-kvinner. Formålet med kåringen er å løfte frem talenter og gode forbilder som kan inspirere flere kvinner til å velge teknologi.

–  Historien har vist at vi trenger problemløsere av begge kjønn for å møte samfunnets store utfordringer, men fortsatt er det vesentlig flere menn enn kvinner som jobber i bransjen. Derfor ønsker Abelia og ODA-Nettverk å inspirere flere kvinner til å velge teknologiske yrker, sier Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

Teknologi er nøkkelen til å løse fremtidens utfordringer

– Jeg tror denne kåringen kan inspirere og bidra til at flere kvinner velger teknologi. Det er ingen tvil om at vi trenger mange dyktige teknologihoder for å løse fremtidens utfordringer i helse- og omsorgssektoren. For meg er det også viktig å løfte frem den gode innsatsen som legges ned av alle i helsevesenet hver dag. Jeg håper at det arbeidet vi gjør i Direktoratet for e-helse kan bidra til en enklere jobbhverdag og være til nytte for pasienter og innbyggere, sier Mariann Hornnes, direktør i Direktoratet for e-helse.

Mariann Hornnes - Direktoratet for e-helse - Artikkel
Mariann Hornnes kåret til en av Norges 50 fremste teknologikvinner

Hornnes har solid og relevant fagbakgrunn og mange års erfaring fra ledelse på høyt nivå i ulike virksomheter både i privat og offentlig sektor. Hun har nærmere 30 års erfaring med strategisk utvikling av IKT- og andre virksomhetskritiske innsatsområder, i bransjer som IKT og telekom, bil- og forsvarsindustrien, luftfart og helse.

Se hele listen over vinnerne og les mer om kåringen her.

Norge trenger mer IT-kompetanse og flere kvinnelige teknologer

NHOs ferske Kompetansebarometer viser at halvparten av norske bedrifter mangler IT-kompetanse. IT-sektoren vokser, men nye tall fra Kantars årlige undersøkelse for ODA-Nettverk viser at kvinneandelen innen IT er på beskjedne 29 prosent. Tallet har vært stabilt de siste årene. Norge trenger altså både mer IT-kompetanse og flere kvinnelige teknologer.

– De teknologiske løsningene for fremtiden må skapes av et større mangfold enn vi ser i dag, men norske jenter og kvinner velger fortsatt alt for tradisjonelt. Da er det ekstra viktig og gledelig at vi i år fikk inn rekordmange nominasjoner med stor bredde i roller og bransjer, som kan synliggjøre noen av de mange karriereveiene innen tech. Vi håper de fantastiske rollemodellene på listen vil inspirere mange flere jenter og kvinner til å se de spennende mulighetene med teknologi, sier Gunn Severinsen, CEO i Squeed og nestleder i ODA-Nettverk.